We all want to create a space of our own where we feel comfortable all the time while knowing that we have a central place that benefits all of us. This special situation brings us to another goal: to create the sensation of space and sometimes create the feeling of discovering a bookshelf full of freshness and beauty. It is an idea which I have noticed once again when I was looking at pictures for my home interiors and I was immediately attracted by the idea of a bookcase that is divided in two areas.

This was a kitchen that lacked space and which needed to modernize. It was a project designed by Andrea Pelatiarchitectuur and meant to be used in a busy urban environment; a space where the resident needed to rest but where she could work. With this in mind, she chose to use the modern materials such as walnut wood, glass and steel. For the facade of the bookcase there was a beautiful steel frame, engineered white oak, which supports the bent white glass structure.

The bookcase is locate on the second floor of the house, where circulation along the bookshelf leads through a gallery that leads to the lobby. To allow light to enter, the library features white marble wall that reflects sunlight into the bookshelf.

Opening A Wall Between Kitchen And Living Room Photo 3